Domedagen?

En del kanske känner till den s.k. ”Domedagsklockan”

Domedagsklockan är en symbolisk klocka som sedan 1947 uppdateras av styrelsen för Bulletin of the Atomic Scientists vid University of Chicago. Klockan symboliserar hur nära mänskligheten är en global katastrof som till exempel ett kärnvapenkrig, genom att ange hur många minuter till midnatt klockan står. Midnatt anger utbrottet av en fullskalig konflikt med kärnvapen.

Svenska: https://sv.wikipedia.org/wiki/Domedagsklockan
Engelska: https://en.wikipedia.org/wiki/Doomsday_Clock

2020 – The failure of world leaders to deal with increasingly likely threats of nuclear war, such as the end of the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) between the United States and Russia as well as increased tensions between the US and Iran, and the continued failure to combat climate change. This is the clock’s closest approach to midnight, exceeding that of 1953 and 2018.

Alltså, ”klockan” har aldrig varit så nära midnatt som nu… ”Serbien överväger att utlysa krigstillstånd” och ”Balkan är i kaos”, läser jag på NB Nyhetsbyrån, men några närmare källor hittar jag inte, men har lyssnat på Ekot under dagen o det rör naturligtvis det att Recep Tayyip Erdoğan, Turkiets president, som öppnat gränserna mot Europa.

https://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiet-oppnar-gransen-mot-europa/

Europa är fullt, i Grekland svarar polisen de stenkastande flyktingarna från Syrien, Irak, Iran, Afghanistan, m.m, med tårgas och distraktionsgranater… O de bara fortsätter med sitt: -”Allahu Akbahr”

Som grädde på moset har en pandemi, det s.k. Coronaviruset spridit sig över jorden, eller mer kallat COVID-19. Det har en dödlighet på ca 2%.
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/


Senaste siffror jag hörde var 86 000 smittade och 2 900 döda i världen. Det har börjat påverka ekonomin också, men det löser sig säkert med höjd skatt på plastpåsar… Varför KD, röstade ni för den idiotin! Fixar ni inte fram nått nytt framgångsrikt förslag så förlorar ni min röst!

https://www.realtid.se/kronika/sa-sankte-covid-19-borsen

Bingo! Lägg till en klimatkatastrof också! Nu ska jag sova o se om jag vaknar imorgon, eller om jorden gått under…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s