Vad får jag för pengarna?

Jag är väldigt tacksam för den välfärd vi har i Sverige! Jag jobbade några år men insjuknade runt 2004-2005 i flera, en del ganska märkliga, psykiatriska diagnoser. Jag får nu hjälp av Försäkringskassan, vilket jag givetvis är väldigt tacksam för. Jag har den tryggheten, jag får vård för mer än de 1 200 kr jag betalar själv (inklusive tandvård), som betalas av Försäkringskassan.

En del av mina mediciner är väldigt dyra, men jag betalar bara 2 400 kr själv. Så ja, jag får en hel del av ”pengarna”. Det är inte roligt att behöva leva så, men jag har inget val! Det är knappt jag klarar av dagarna ens.

Många ser ner på folk som är sjuka och lever på bidrag. Samt är det svårt att få sjukersättning, man läser om svårt cancersjuka som inte får sjukersättning och folk som jobbar ihjäl sig p.g.a. sjukdom.

Bara gör en snabb googling:
https://www.google.com/search?q=nekas+av+f%C3%B6rs%C3%A4kringskassan

Leif Östling är förmögen o givetvis placerat sina pengar så att han får behålla de. Helt rätt! Det är väl självklart att man själv ska få behålla pengar som man själv äger!? Utsugarna i SSU är inte av samma åsikt, om man naturligtvis inte är socialdemokrat…

Östling frågade sig; -Vad får jag för pengarna?
https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/leif-ostling-vad-far-jag-for-pengarna-6881635

Han syftade givetvis på skatten han betalar i Sverige. Jag är som sagt nöjd med det jag får för den lilla del skatt jag betalde in när jag arbetade. Välfärden är det enda som hjälper mig! Men så många som nekas ersättning…

Men vi har bland annat fått en försvarsminister i ett främmande land (Irak), som fått ersättning för minnesproblem från Försäkringskassan…

Det var alternativmediet Nyheter Idag som avslöjade det; https://nyheteridag.se/iraks-forsvarsminister-far-bidrag-fran-forsakringskassan-polisen-utreder-flera-brott/

Senare hakade ”de riktiga medierna” motvilligt på med att gå ut med det.

Eller, så kanske det hela är en ”kupp”, att Sveriges spioner lyckats infiltrera Iraks regering och militär med en homosexuell man. (Enligt Nyheter Idag har han homosexuell läggning) Något som är belagt med dödsstraff i Irak.

Eller så kanske han arbetstränar som försvarsminister? Själv fick jag arbetsträna i en färgaffär, där jag ändå trivdes bra!

Hur många fler fall har vi i landet, med folk som fuskar till sig bidrag, assistansersättning o liknande? Hur många har dubbla, trippla identiteter?

Ljus till minne av döda tändes utanför Försäkringskassans kontor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s